Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 20 aprilie 2011

Capitalism poliţienesc de cumetrie

Marcă banul şi vei întîmpina sfintele sărbatori lîngă o mîndreţe  de anticorupţie împăiată ce nu va mai învia în vecii vecilor, amin! 


Poliţia privatizată română

Un amic a sosit din Spania cu BMW-ul lui second-hand. Nu era prima oară cînd venea la maică-sa la Galaţi cu aceeaşi maşină. Are un card de asigurare emis de spanioli. Pînă acum nu i-a zis nimeni că asigurarea lui nu e-n regulă, deşi l-au mai oprit mulţi caporali de pe la Circulaţie. I s-a înfundat într-o după amiază, cînd i-a făcut semn un poliţian chiar lăngă blocul părinţilor şi i-a cerut cartea verde. A scos cardul, care cuprinde toate formele de asigurare necesare pentru deplasare cu autoturismul pe teritoriul UE. Ete că nu-i valabil, i-a spus colegul plotonerului Tuzgureanu! Păi, cum nu? Păi, uite-aşa, că vrea petliţa mea! Şi gîri-mîr, că 20 de meleoane amendă, că închisoare de la 6 luni la doi ani, că anularea permisului şi confiscarea numerelor maşinii, l-a speriat pe bietul om. Atenţie mai departe la poliţar! Nu-i face proces-verbal şoferului, îl pune să scrie o declaraţie (!!!), îi ia permisul şi-i dă întîlnire a doua zi la sediul caraliilor. Ălălalt se dă de ceasul morţii, apelează la cunoştinţe care aveau nişte cunoştinţe, care la rîndul lor...În fine, a doua zi, în biroul păzitorului legii. Mai era acolo un căprar din ăla  mai pufos, cu guşă şi ceafă de Basna, pregătit să joace rolul poliţistului rău, intransigent şi incoruptibil. Celălalt se făcea că vrea să ierte "spaniolu", grasul îi zicea să-l ardă. Scena s-a repetat de cîteva ori, apoi s-a finalizat cu o falsă amendă pe care a primit-o nenorocitul căzut în malaxorul de frăgezit papagali, înţelegerea secretă fiind să o rupă ulterior şi fraierul să vină cu zece milioane de lei vechi la mandea. Ceea ce s-a şi întîmplat a doua zi, ca să  mănâncă şi gura meliţianului  cozonac cu rahat de Paşte, iar permisul şi numerele lui fraierică au fost returnate. Am numele întregi ale celor implicaţi, dar nu le dau, că din toată lupta anticorupţie a autorităţilor noastre mă pot eu alege cu un frumos proces de calomnie şi se poate gripa o performantă maşinărie de muls guguştiuci, care acum merge ca unsă, şi-i păcat să stricăm aşa mîndreţe de sculă românescă! 

Un comentariu:

  1. Eheiii... de aia nu vin eu cu masina in Romania. De fapt, de aia nu vin eu in Romania. Ca sa ma cert cu politistii, ca sa-mi pierd timpul incercand sa-i fac eu pe oamenii legii sa respecte legea? Ca sa spun dupa aia, ''vaiii, da' ce vacanta frumoasa am avut, draga!''.

    RăspundețiȘtergere