Totalul afișărilor de pagină

joi, 9 iunie 2011

INCREDIBIL: A MURIT SERGIU TOFAN!

Profesorul Sergiu Tofan, cel ce mi-a facut onoarea de a-mi fi prieten mai bine de 20 de ani
E greu de admis ca soarta poate fi atit de cruda uneori incit sa-i termine pe cei mai buni dintre noi. Abia a fost inmormintat inginerul Matei Kiraly si azi am primit cumplita veste ca a murit profesorul Sergiu Tofan. Mi-a fost mai intii prieten pe vremea cind scriam la ziar in anii 90, apoi mi-a fost dascal la catedra de filozofie a facultatii de Litere si Stiinte. Nici nu pot spune prea multe la stirea mortii lui, mi-e greu inca sa ma obisnuiesc cu ideea ca nu mai e Sergiu. Era plin de energie, destept, stralucea de inteligenta, vorbea extraordinar la evenimente unde altii abia gingaveau citind de pe o foaie de hirtie. Avea un fel al lui de a se face inteles de ceilalti, fiind mereu atent sa nu-i puna in dificultate pe cei ce nu erau doctori in filozofie ca el. A scris carti grele, din cele care trebuie citite cu creionul in mina, a citit cu siguranta mai multe, mult mai multe carti decit a scris, nu ca unii grafomani in cazul carora raportul este invers.  Am un sentiment de jale si de neputinta, simt ca ma doare sufletul la propriu. M-am vazut doar acum o luna de zile cu el, apoi ne-am mai auzit la telefon, am aminat o intilnire mai lunga pina am plecat din tara si el din lumea noastra atit de urita uneori. Distinsul intelectual Sergiu Tofan a murit si unii ziaristi care au citit doar titluri de stiri din tabloide la viata lor se intrebau azi la Galati: "Cine o fi si Tofan asta?"

4 comentarii:

  1. Dumnezeu sa il aseze de-a dreapta Lui! Om MARE! Pur si simplu MARE!

    Decenta, caracter, tact pedagogic, daruire, rabdare, finete, acuratete, toate si inca multe alte atribute ii caracterizeaza trecerea prin aceasta lume!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu sa il odihneasca! A fost indrumatorul multor pasi. Cine nu a ajuns sa il cunoasca pe acest OM a pierdut foarte mult in viata, iar cei ce nu cunosc activitatea lui sunt cu adevarat seci pe dinauntru.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu sa-l ierte! Unul dintre putinii oameni care faceau din Galatiul meu un loc inca aparte si aproape. Incet-incet, distanta asta incepe sa creasca, pe masura ce Galatiul meu ramane din ce in ce mai pustiu! Ramas bun, Sergiu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un om deosebit,Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, si sincere condoleante Doamnei Carmen, copiilor Alexandra si Mircea si intregii familii indoliate;Dumnezeu ii vrea aproape pe cei alesi.....

    RăspundețiȘtergere