Totalul afișărilor de pagină

luni, 10 ianuarie 2011

CENUŞĂRESUL
“Eu spun sa repetaţi turul al ll-lea direct la partid. Aşa o să iasă sigur mr. Geoană preşedinte şi o să aveti linişte. Şi FNI să lucreze de-acum numai pentru voi”. (comentariu pe forumul voxpublica.realitatea.net)
Că tot se umflă tărîţea-n unii cu fraudarea, să nu ne lăsăm păcăliţi de autovictimizarea pesediştilor şi nici de mirarea angelică a pedeliştilor. Poate că cheia acestor alegeri anticipate stă în scăparea micului Titulescu, aceea potrivit căreia “aparatul” PD-L a fost mai bun decît cel al PSD. Aparatul de fraudat, că doar n-o fi fost vorba de vreo sculă electrică de bărbierit! E remarcabilă priceperea pesediştilor la “demontarea” mecanismului şi tocmai de aia-i bănuim că dumnealor l-au pus la punct, dar, quelle horreur, “sistemul de soft” (apud Vanghelie Marean) a dat cu rest pentru ceilalţi, mutînd virgula în sens invers programării. De aici o disperare care-i impinge la gesturi necugetate, precum trimiterea lui Marean “care este” în ghearele celor de la Realitatea TV. Gafeur de rasă, “agramatical” cu ştaif, primarul sectorului 4 a fost deliciul emisiunii de marţi seara, dar n-a servit scenariul drag PSD-ului în aceste zile, deşi s-a străduit. Am găsit pe net un document semnificativ pentru ce se întîmplă în aceste zile. Cum era de aşteptat, pesediştii zic că a fost fabricat de odioşii adversari. O fi! Dar din tactica adoptată de PSD şi de televiziunile mogulicilor (excepţie notabilă: Realitatea TV, care a întors basca surprinzător) parcă se urmează, pas cu pas, planul de pe hîrtie. Despre Testamentul lui Petru cel Mare s-a zis la fel, că-i un fals, dar politica rusă de la el încoace urmează întocmai zapisul acela, ceea ce a întărit opinia potrivit căreia era adevărat. Să cetim dară învăţămintele consilierilor către onor preşedintele României pentru două ore din “noaptea minunată a democraţiei româneşti”:
De la: echipa de consultanţi
Pentru: Preşedintele Mircea Geoană
MEMO - turul II ofensiva pe tema fraudării alegerilor
1. Nu repetaţi greşeala din alegerile prezidenţiale 2004
În 2004, Adrian Năstase au câştigat primul tur de scrutin în faţa lui Traian Băsescu la o diferenţă de peste 7% (40,94% faţă de 33,93%). Această diferenţă ar fi trebuit să îi ofere o victorie fără probleme în turul II. Cu toate acestea, Adrian Năstase a pierdut alegerile.
Motivul principal al eşecului din 2004 este campania agresivă realizată de tabăra candidatului Alianţei PNL-PD pe tema fraudării alegerilor. Acuzaţia că PSD a fraudat alegerile a fost vehiculată în continuu prin intermediul televiziuni lor şi a presei scrise, prin intermediul campaniei de afişaj şi prin intermediul internetului. Efectele acestui campanii au fost mobilizarea electoratului lui Traian Băsescu, concomitent cu demobilizarea electoratului nostru. PSD a reacţionat tardiv şi greoi, fiind în permanentă defensivă.
Nu trebuie uitate nici exit-poll-urile din seara celui de al doilea tur de scrutin. Exit-poll-urile din seara de 12 decembrie 2004 arătau iniţial un mic avans pentru Adrian Nastase (51% faţă de 49%). Sub presiunea generată de acuzaţiile de fraudare, institutele nu au avut curaj să anunţe un rezultat aşa de strâns şi au dat egalitate 50%-50%. Rezultatul îl ştim cu toţii: Traian Băsescu a câştigat cu mai puţin de 2 procente în faţă.
Aceste greşeli comise în 2004, nu trebuie repetate acum. Este esenţial pentru victorie ca Mircea Geoană şi liderii PSD să gestioneze ofensiv tema fraudării.
2. Folosirea exit-poll-urilor din seara primului tur pentru a declanşa ofensiva
pe tema fraudării
Toate sondajele pe care le-am făcut până în acest moment arată că Preşedintele Mircea Geoană se apropie de scorul partidului şi că diferenţa faţă de Traian Băsescu în primul tur al alegerilor prezidenţiale va fi una mică. Cercetările noastre sunt confirmate şi de sondajele prezentate în media. În condiţiile în care diferenţa din primul tur între Mircea Geoană şi Traian Băsescu nu va trece de 5%, este foarte important cine va revendica victoria în primul tur şi mai ales cine va începe turul II pe ofensivă. Nu trebuie oferită oportunitatea pentru PDL de a prelua ofensiva, pe această temă sau pe alta.
Recomandăm ca în seara de 22 Noiembrie să se folosească exit-poll-urile pentru a declanşa campania ofensivă pentru turul II: Traian Băsescu şi PDL au fraudat alegerile.
Concret, recomandăm ca exit-poll-urile de pe Realitatea şi Antena să arate o victorie a lui Mircea Geoană cu 3-4 procente în faţă (uşor peste marja de eroare). Dacă la numărătoarea parţială a voturilor diferenţa este mai mică sau Traian Băsescu este în faţa, se va declanşa o campanie extrem de agresivă cu acuzaţia că alegerile au fost fraudate.
Recomandăm ca această campanie să nu fie purtată direct de Mircea Geoană. Este important ca Mircea Geoană să facă apel la calm şi să pară ca liderul care nu este dispus să arunce Român ia în haos (spre deosebire de Traian Băsescu). Această strategie îi va permite lui Mircea Geoană să atragă voturile liberalilor, pentru că le va reaminti acestora cine este Traian Băsescu (politicianul care a dus haosul în România).
În schimb, liderii PSD - şi ne referim mai ales la liderii din staff-ul de campanie - trebuie să fie foarte agresivi în a împinge această temă.
3. Dezvoltarea temei fraudării alegerilor în turul II
Pentru a dezvolta tema fraudării alegerilor, astfel încât să devină principala temă de campanie pentru turul II, recomandăm acţiuni pe următoarele paliere: liderii PSD (atât la nivel central, cât şi local), media, activiştii PSD şi internet. La nivelul liderilor PSD
La nivel central va fi sesizat Biroul Electoral Central încă din dimineaţa zilei de luni, 23 Noiembrie pentru fraudarea alegerilor de către Traian Băsescu şi PDL. De asemenea, recomandăm ca sesizări similare să fie depuse la Birourile Electorale Judeţene de cel puţin 14-16 organizaţii ale PSD. Trebuie aduse inclusiv acuzaţii concrete (chiar dacă nu pot fi confirmate) pentru ca media să preia investigarea lor. La nivelul media
La nivel central şi la nivel local în toate apariţiile în media liderii PSD trebuie să vorbească pe o singură temă: alegerile au fost fraudate de Traian Băsescu şi PDL.
Antena3 şi Realitatea tv (respectiv Jurnalul Naţional şi Cotidianul) vor face investigaţii pe baza acuzaţiilor specifice de fraudare în diverse localităţi. Opinia publică trebuie bombardată în primele zile din turul II cu articole pe tema fraudării.
De asemenea, recomandăm ca acuzaţiile pe tema fraudării să fie preluate într-un articol de fond din presa internaţională, sau de un ONG străin (după scenariul din cazul lui Omar Hayssam care funcţionează foarte bine, după cum v-am spus în strategia anterioară). La nivelul activiştilor PSD şi pe internet
Trebuie mobilizate echipele de activişti online şi activişti în teritoriu care să răspândească foarte agresiv pe internet (pe ziarele online, pe bloguri şi pe forumuri) acuzaţiile că Traian Băsescu şi PDL au fraudat alegerile.
De asemenea, recomandăm ca sistemul de sms pus deja la punct să fie folosit exclusiv pentru a transmite mesajele cu privire la fraudarea alegerilor. Mesajele trebuie să fie explicite, în genul: „Nu lăsa PDL să îţi fure votul".
4. Concluzii
Nu trebuie repetată greşeala din 2004. De data aceasta noi trebuie să fim primii care atacă pe tema fraudării alegerilor.
Pentru a impune această temă este esenţial ca cel puţin 2 exit-poll-urile din seara de 22 Noiembrie (de pe Antena şi Realitatea) să îl arate pe Mircea Geoană în faţa lui Traian Băsescu cu 3-4 procente. Imediat, a doua zi, pe măsura ce vor veni rezultatele parţiale, va fi declanşată ofensiva pe această temă.
Considerăm că ofensiva de proporţii în turul II pe tema fraudării alegerilor este cheia pentru victoria lui Mircea Geoană în alegerile prezidenţiale.
Hm! Ce ziceţi? Nu transpar chelia lui Guşă şi mustăţile lui Nica şi Dragnea prin hîrtia trimisă de consilieri?
Iată ce-am văzut noi în ultima vreme şi ce ne-au auzit urechile. Vineri seară, s-au împărţit prin comune cadouri electorale, zahăr, ulei şi vin alb “de la Nica” (aşa fuseseră informaţi cei ce-au primit darurile şi le-au şi consumat cu plăcere). Ca bonus, se lansase zvonul că “tîmpitul” de Băsescu va provoca un război civil, dacă nu cîştigă. Am auzit asta din surse diferite. Cu două săptămîni înainte de alegeri, alt zvon: Băsescu n-o să mai dea pensile! Cu o săptămînă înainte, se aflase că o să le dea, dar în rate (!!!).
Seara cea mare, Antena 3 scapă, “întîmplător”, rezultatul exit-poll-urilor pe ecran, era abia 16,38, era ilegal şi imoral (apropo de revoluţia bunului simţ, monsieur Antonescu). Orele 21, la aceeaşi televiziune, Gâdea lăcrima de bucurie, Badea exulta, Geoană sărea în sus pe toate posturile, “Mihaela, dragostea mea!”, Becali promitea cinci camioane de şampanie, alegerile fuseseră corecte, suflet tare ca fularul, Ţopăilă îi garanta lui Băsescu o retragere “demnă” de la Cotroceni, beau social-liberalii şampanie Magnum la 5 litri de mii de euro ca pe bere, tort cu steluţe, veselie roşie, caracudă etc.
Peste două ore, a început descreşterea procentajului consortului dnei Mihaela pînă la virgula nu mai ţinem minte cît, înfrînsese, sireacu! Păi să nu-ţi dai cu tesla unde-i e greu voinicului? Să nu treci la Planul B, cel cu fraudarea?
Ca o notă de subsol, să reţinem că din cele 20 de judeţe unde s-a votat masiv pe listele speciale Geoană şi Băsescu au luat, fiecare, cîte 10 locuri întîi, Ţopăici cîştigînd şi “specialele” pe Bucureşti. Au împarţit aproape frăţeşte. Aşa că: PSD, las-o jos, că măcă-ne!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu