Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 16 martie 2011

Daţi cîte un Tatoi, să ajungă la toată lumea!


Ce-a putut face, dragă, un iepure metalic atît de mic!

Fi-ţi-ar iepurele de metal să-ţi fie!

   În capul unora locuiesc prea mulţi pitici pentru un spaţiu aşa strîmt. În funcţie de cît sînt de dornici micuţii să evadeze din cutiuţele craniene, persoanele cu pitici pe creier  au toate şansele să fie invitate permanent la televiziuni. Să peroreze despre murături şi SIDA, despre încălzirea globală  şi noul cod al muncii  sau despre ceaiul de limba babei şi tinctura de beşina porcului etc. O vorbă din popor spune că mama proştilor e mereu gravidă. Noi am zice că şi cea a invitaţilor permanenţi. Un asemenea invitat priceput la toate e doamna Monica Tatoiu, pe care cred că deja o invidiază un alt omniprezent şi omniscient, Mugur Ciuvică. Cu cîteva luni în urma, dna Tatoiu participa la o discuţie în care se dezbătea dacă e normală sau nu prezenţa icoanelor în sălile de clasă. Monica Tatoiu era vehementă, ca orice creştin iertător şi iubitor al aproapelui. “Să nu dea Dumnezeu s-aveţi vreodată nevoie de el cînd veţi fi bolnavi!”, îi ameninţa cu degetul pe adepţii laicităţii în şcoli, de parcă ăl bătrîn era vreun tarabagiu ranchiunos ce nu-I fereşte de suferinţe decît pe bigotul care arde viţelul mai gras la sacrificiile de pe munte. Cînd ne aşteptam să fie adepta explicaţiei “savante” date de ÎPS Teofan al Moldovei, potrivit căreia nenorocirile recente din Japonia sînt un semn al lui Dumnezeu că prea e păcătoasă lumea, dna Tatoiu cade în mistica orientală şi dă proba înaltei sale competenţe în mersul pe jos şi în apa caldă:
"maeştrii feng-shui, specializaţi în teoria cîmpurilor, au spus că, deoarece 2011 este anul iepurelui de metal, activitatea vulcanilor va fi în creştere".
Poate-l supără pe Dumnezeu şi se trezeşte într-o zi invitată la emisiunea “Profesioniştii”. Să vadă şi ea cît trebuie să citeşti pentru a avea logică, discurs curat şi boii acasă.

Un comentariu:

  1. In urma cu ceva vreme, dna Tatoiu ne ameninta ca vinde tot (colectia de posete, casa, plapumile, standul de pantofi si tot ce are ea mai drag) si se muta in Franta. Vad ca inca isi mai da cu parerea pe la televiziuni, deci... nici o sansa sa o vedem plecata. Acum vreo cativa ani, am calatorit in acelasi avion, de la Milano la Bucuresti. Era cu sotul, si, din cate ne-am dat seama, doamnei ii era rau: o durere de la lingurica, ceva. Tot drumul, sotul n-a facut altceva decat sa inchida si sa deschida aerul conditionat, sa ceara ceaiuri pentru doamna, sa vocifereze, si, daca nu ma insel, a solicitat, inainte de aterizare, chiar o salvare. Atunci am realizat ca marea comentatoare, gata sa se ia de piept cu toti si toate, nu este decat o mare alintata si mofturoasa. Puteau, macar, sa-si ia bilete la business class, dar n-au facut-o. Deci, mai e si zgarcita pe deasupra!

    RăspundețiȘtergere