Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 12 martie 2011



Muammar ăsta-i militar serios? Păi, după 42 de ani de serviciu credincios să rămînă tot colonel?

Mai răsfiraţi, băieţi, mai răsfiraţi!
Cînd îl văd pe neaOprea ăsta, zis şi generalul izmenelor, mă umflă rîsul de scorţoşenia lui. Îl miroşi de la o poştă că-i plac galoanele, fireturile, „caşcheta” cu cucă aurită, frunzele de stejar de pe cozoroc şi alte brizbrizuri. Ar semăna un pic cu Gaddafi în tinereţe, numacă ăsta al nostru s-a cam îngrăşat după bătalii prelungite cu fleici şi cotleţele, sub bombardamentele necontenite ale bateriilor de Merlot Murfatlar şi tămîioasă de Pietroasele, a făcut fălci ca Idi Amin Dada şi s-ar putea simţi jignit de comparaţie, că el e general cu patru stele, nu un amărît de colonel. Marţea trecută, generalul nostru a răsplătit pe cei ce au contribuit, direct şi indirect, la evacuarea cetăţenilor români ameninţaţi de haosul libian. Ministrul apărării naţionale a dat  Emblema Onoarea Armatei României ministrului de Externe, Teodor Baconschi, secretarului general al MAE, Robert Marius Cazanciuc, şi ambasadorului României in Libia, Niculae Stan, altor 20 de ofiţeri şi 22 maiştri militari si subofiţeri.
"Pentru prima dată după al doilea Război Mondial, Armata Română a fost implicată într-o operaţie de evacuare aeriană a unor cetăţeni aflaţi în pericol într-o ţară străina şi, spre mândria fiecărui român, misiunea a fost încheiată cu succes, iar compatrioţii noştri se află în afara oricărui pericol".
Măi, mă leşi! Dacă înţeleg să li se acorde emblema militarilor participanţi la evacuare, ce rost a avut decorarea ministrului de Externe (şi a celorlalţi din MAI care, la urma urmei, au respectat ce scrie în fişa postului) de către ministrul Apărării? Parcă văd că-i dă mîine o plachetă ministrul Sănătăţii celui al Muncii, ca să premieze iniţiativa unei curbe de sacrificiu pentru salvarea pensionarilor de pericolul obezităţii. Ia să-mi dea şi mie nevasta măcar un ecuson, c-am fost demn şi-am spălat vasele azi la bucătarie, după ce-am făcut şi ciorbă şi felul doi! Ce-i cu vorbele astea mari pe timp de pace între doi miniştri din acelaşi guvern? Pune Moş Teacă tunul pe vrăbii şi rîd curcile de se prăpădesc.
Bla, bla, “…compatrioţii noştri se află în afara oricărui pericol…”  Nu zău! Ia ieşi, şefule, noaptea pe stradă fără badigardul de la minister!
Gaddafi, un colonel acolo şi el!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu