Totalul afișărilor de pagină

joi, 14 iunie 2012

Caldura mare! Galatiul alege si el ce poate

Incisivi si canini mai sanatosi ca niciodata. Consumati cu incredere apa, paie si gargara politica! (recomandare a medicilor stomatologi fara practica)
Alegerile locale se incheiara in judetul meu cu victoria asteptata a USL-ului. De ce se mira unii ca a luat-o asa de tare peste ochi PDL-ul eu nu pot pentru ca sa zic prea multe care este (citez din clasici). Usor ca fulgul au zburat procentele, simpatizantii, lingaii si in final puterea unui partid despre care Traian Basescu poate zice azi, precum taranul roman din Ciorogirla feciorilor sai:
" Eu v-am facut, eu v-am omorit!" Ape vor seca in albie si alte iluzii vor intuneca mintea politicienilor de strinsura din tara noastra, dar Miorita laie-bucalaie tot degeaba va behai ciobanasului ca-i bine sa mai tragi un ochi si la adevarata fisa a postului, nu doar la conturile personale. Multe din problemele fostei puteri pedeliste se trag de la aroganta. Cind crezi ca adevarul si-a gasit culcus doar in capul tau de lider providential si faci glume proaste cu ceilalti, nesocotindu-i, nu te astepta la osanale! Ani de zile te suporta poporul mai complicat sau mai simplut, contracandidatii, pina si dusmanii iti acorda unele circumstante, dar o limita e in toate cele ce sint si in cele ce miine vor ride la soare, te vor ciurui fara mila toti cei dispretuiti si frecati la ridiche si nu va fi un fleac. E de rau ca s-au napustit ca lacustele uselistii pe functii, ca zboara tot ce a fost numit politic, pina la femeia de serviciu? E! Dar ce model de toleranta si competente stralucite au dovedit anteriorii cind au pus mina pe brinza, piine si cutit? De la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi, era o vorba ce sintetiza "visul de aur" al omenirii pina la finele lui 89. Ei, iata ca traim o realitate care bate orice produs oniric! E bicisnic ministrul, primarul, presedintele de consiliu judetean, consilierul, nu e vreunul prea competent si cinstit? Asa o fi! Dar nevoile lor si ale partidului sint mari si grele, sa le dam citeva miliarde la dispozitie! Logicii acesteia nu i se poate contrapune nimic serios, doar Justitia ar fi un instrument eficace, societatea si printipurile acesteia par toropite total. Dar si doamna aceea legata la ochi e dusa de mina tot de politicieni fara scrupule. Se mira unii ca a ajuns primar al Galatiului un fost fotbalist. Ei si! Dar un smecher ca Durbaca, mai mult politruc decit inginer la viata lui, un director de SIDEX falimentar ca Nicolae sau  un stomatolog ratat ca Ciumacenco au fost\erau mai potriviti? E nelalocul lui autorul de glume proaste Bacalbasa la presedintia CJ mai mult decit un tirgovet ca Chebac? Avea vreun merit special cretinoidul de Uzumtoma, pus director general la AFDJ de catre PDL, in fata lui Cristea care l-a inlocuit la decizia PNL/USL, desi acesta din urma a facut, ani de zile, doar revista presei ca viceprimar? Cine va plinge dupa o hahalera ca fostul inspector general de la invatamint, Resmerita pe numele lui ? Poate doar rudele. Cine o sa regrete ca n-a ajuns primar colectionarul de diplome, fanfaronul traseist Marius Necula? Nimeni, poate doar unii turnatori dovediti care i-au suflat in ureche ca are sanse. Eu zic ca Galatiul s-a scremut cit a putut si a nascut ce a avut el mai bun din clasa politica actuala, o margica. Dar e o margica identica perfect cu cea dinaintea ei. Nici mai mult, nici mai putin!

2 comentarii:

  1. Ai vazut ca te-ai intors pe blog? Ma felicit, in calitate de Mama Omida expata, ca am prevazut asta.
    In rest... ar fi fost una bucata editorial excelenta, dar cine ti-o publica in Viata libera? Nimenea!
    Io zic sa ne felicitam ca ajutam la propasirea capitalismului, fiecare cum poate, si pe ei sa-i lasam, cu margica lor cu tot! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, Mama Omida a murit, dar cred ca tu esti adevarata fata a Mamei Omida! Eram ieri singurel si nervos pe ceva, asa ca mi-am zis sa ma reped oleaca pina la Galati, sa-i zic vreo doua. Am imbatrinit, Gabi, un semn este si acesta, am inceput sa spunem ca "pe vremea noastra era mai bine". Acuma, la drept vorbind, cind il vezi pe melteanul de Bacalbasa in fotoliul de presedinte al C.J., poti sa zici ca nu te doare sufletelul sensibilos de o asa jignire publica? Om fi noi invatati cu toate golanelile din politica galateana, dar greata resimtita anul asta m-a lasat vreo citeva zile fara pofta de mincare. De aia am mai scris si eu cite ceva. Si chiar s-ar putea sa mai scriu.

      Ștergere